Perheleiri

Toivotamme kaikki lapsiperheet tervetulleiksi Muiskulle!

Perhepartio - Anna Enbuske

Perheleiri mahdollistaa pienten lasten perheiden osallistumisen Muiskulle osaksi tai koko leirin ajaksi tarjoamalla lapsiystävälliset leiriolosuhteet lapsille ja aikuisille. Perheleirin tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman monen aikuisen osallistumisen leirin työtehtäviin.

Majoittuminen

Perheleirissä majoittuvat leirin 0-6 -vuotiaat oman aikuisen seurassa. Majoittuminen tapahtuu itse tuoduissa teltoissa. Mikäli perhe ei omista telttaa, kannattaa olla yhteydessä omaan lippukuntaan ja kysyä varusteita lainaksi.

Perheet voivat myös sopia yöpyvänsä toisen perheen kanssa samassa teltassa. Telttapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen. Perheleirissä voivat majoittua myös EVP-leiriläiset (Ei Vielä Partiolaiset).

Perheleiri sijaitsee leirialueen reunalla, ja perheleirialue pyritään rauhoittamaan päiväuniajaksi, sekä iltaisin. Emme kuitenkaan voi taata täyttä hiljaisuutta, sillä kaikki leirin toiminta tapahtuu ulkona, ja näin ollen muut leirin äänet voivat kantautua myös perheleiriin.

Perheleirin sijainnin takia käveltävät välimatkat ovat melko pitkiä pienimmille leiriläisille. Leirin läpi kulkee leveä hiekkatie, jota pitkin rattailla / vaunuilla kulkeminen on mahdollista. Suosittelemme silti myös kantorepun tms. mukaan ottamista, sillä osa toiminnasta tapahtuu leirialueen reunamilla, jossa maasto on epätasaisempaa. Turvallisuussyistä autoilu ja polkupyöräily on kielletty leirialueella. Lue kuitenkin lastaamista ja purkua koskevat autoiluohjeet kohdasta ”Saapuminen leiriin”.

Perheleirin aikuiset

Mikäli perhe saapuu perheleiriin kahden aikuisen voimin, tulee toisen aikuisen ottaa 100 % pesti tai molempien 50 % pesti. Perheleirissä osallistutaan myös leirin yhteisiin siivous- ja ylläpitotöihin omien mahdollisuuksien mukaan. Näistä lyhyistä yhteisistä tehtävistä ilmoitetaan leirillä, ja ne voi hoitaa yhdessä lasten kanssa.

Perhe voi myös halutessaan yhdistyä toisen perheen kanssa niin sanotuksi leiriperheeksi. Leiriperheestä yksi aikuinen voi hoitaa omia ja toisten alle kouluikäisiä lapsia pestin omaisesti. Mikäli telttakunnasta useampi aikuinen haluaa hoitaa lapsia, voivat he jakaa lastenhoitovastuun ja pestin puoliksi, kunhan se sopii myös pestaajalle. Lastenhoitopalvelua ei ole, vaan lasten hoidosta vastaa aina oma, tuttu aikuinen.

Saapuminen leiriin

Mikäli perhe ilmoittautuu perheleiriin koko leirin ajaksi (koko leiri tai sudenpentujen lyhyt leiri) kuuluu heille leirin hintaan normaalisti bussikuljetus leirialueelle ja takaisin.

Leiriin pääsee kulkemaan myös autolla, tästä ohjeistetaan ilmoittautuneita myöhemmin. Perheleirin eteen pääsee ajamaan autolla (Kelkutteentie), jolloin tavaroiden purku ja lastaus onnistuu helposti. Leirialueella ajaminen muissa kuin purku- ja lastaustarkoituksissa on kielletty.

Ruokailu

Perheleiri ruokailee leirin keittiössä, jossa tarjoillaan samaa ruokaa kuin muuallakin leirissä. Hygienia- ja tilasyistä perheiden tuomia omia ruokia ei voida säilyttää perheleirin puolesta. Omia jääkaappeja ei voi leirille tuoda. Jääkaappisäilytystä tarvitsevat lääkkeet säilytetään leirin toimistossa kuten muunkin leirin lääkkeet. Omille ruuille on lämmitysmahdollisuus leirillä.

Maksaminen

Muiskulla on käytössä maksurannekkeet, jotka toimivat samalla leiritunnisteina. 0-6 -vuotiaan osallistujan rannekkeeseen ei tule maksuominaisuutta, vaan hänen ostoksensa rekisteröidään oman aikuisen rannekkeelta. Leirillä toimii myös korttimaksaminen, käteistä emme käytä.

Maksurannekkeista ohjeistamme leirille ilmoittautuneita myöhemmin.

Perheleirin ohjelma

Leirillä ei ole järjestetty erikseen perhepartio-ohjelmaa. Perhepartiolaiset ja muut perheleirissä majoittuvat voivat kuitenkin osallistua omien kykyjensä mukaan sudenpentuohjelmaan, jota järjestetään lyhyen leirin ajan 28.7.-1.8. Huomioittehan kuitenkin, että 0-6 -vuotiaat ovat ohjelmassa aina oman aikuisen vastuulla.

Torstaista perjantaihin koko leiri siirtyy pelaamaan 24h peliä leirialueen ulkopuolelle. Myös perheen pienimmät ovat tervetulleita oman aikuisen seurassa, oman jaksamisensa mukaan. Sudenpennut ja perheleiriläiset palaavat yöksi takaisin leirialueelle ja jatkavat peliä taas perjantaiaamuna.

Perheleirissä on myös pelejä ja pientä lapsille sopivaa ohjelmaa, joka kuitenkin toimii itseohjautuvasti. Perheleirin aikuiset saavat leiriltä valmiit vinkit ja varusteet ohjelman toteuttamiseen, mutta varsinainen ohjelma tulee toteuttaa itse.

Perheleiriläiset saavat käyttää leirialueen uimarantaa Iso-Taruksen rannalla silloin, kun rannalla ei ole ohjattua toimintaa (vesilaakso). Perheleirin vieressä oleva Vähä-Taruksen ranta ei sovellu lasten uimarannaksi.

Sudenpennut lyhyen leirin päättyessä

Kannustamme sudenpentuikäisiä ja sitä vanhempia lapsia majoittumaan leirilippukunnassa heille suunnatun leiriajan. Esimerkiksi sudenpentu majoittuu lyhyen leirin ajan leirilippukunnassa, ja sen jälkeen vanhempien kanssa perheleirissä. Tässä tapauksessa vanhemmat voivat halutessaan majoittua alkuleirinkin perheleirissä. Tällöin he myös osallistuvat perheleirin ”kotitöihin” samoin kuin osallistuisivat leirilippukunnan toimintaan.

Varsinaisen sudenpentuleirin päättyessä sudenpennut voivat jatkaa leiriä perheleirissä oman perheensä / leiriperheensä kanssa.

Sudenpentu perheineen voi myös halutessaan majoittua perheleirissä varsinaisen sudenpentuleirin ajan, jos mukana on pienempiä sisaruksia. Tällöin sudenpentu kuitenkin osallistuu oman ikäkautensa varsinaiseen ohjemaan oman leirilippukuntansa kanssa.

Perheiden majoittuminen leirilippukunnassa leirilippukunnan johdon luvalla

Pienten lasten kanssa saapuvat voivat majoittua myös leirilippukunnassa, mikäli tästä on sovittu oman leirilippukunnan kanssa. Huomioittehan kuitenkin, että leirilippukunnassa eletään leirilippukunnan arkea, ja esimerkiksi päiväuniaikaa ei välttämättä voida rauhoittaa. Perheleirin palvelut ovat avoimia myös leirilippukunnissa majoittuville.

Leirin hinnat

0-2 -vuotiaan ilmoittautuminen on kaikissa tapauksissa veloitukseton

3-6 -vuotias voi osallistua lyhyelle leirille hintaan 75€ tai pitkälle leirille hintaan 90€.

Huomioittehan, että perheleiri-ikäisille soveltuvaa ohjelmaa on tarjolla leirin puolesta kuitenkin vain lyhyen leirin ajaksi (28.7.-1.8.).

Leirin hinta sisältää bussikuljetukset myös perheleirin osalta, mikäli perhe ilmoittautuu pitkäksi tai lyhyeksi leiriksi.

Myös perheleiriläinen voi ilmoittautua päiväleiriläisenä. Otattehan huomioon, että päiväleirimaksuun ei sisälly kuljetuksia.

Ilmoittautuminen

Täältä löydät ohjeet ilmoittautumiseen.

Tule mukaan suunnittelemaan perheleiriä

Jos haluat vaikuttaa perheleirin yleiseen toimivuuteen tai olla mukana suunnittelemassa perheleirin omaa ohjelmaa, katso vapaa perheleirimestarin paikka.