Mikä on Muisku?

Muisku ’20 on Partiokannuksen ja koko Vantaan alueen partiolaisten yhteinen kesäleiri. Leiri järjestetään Palotarus-leirialueella Padasjoella. Alueleirin ajankohta on 27.7.–3.8.2021 ja se järjestetään kahdessa aallossa. Leirille odotetaan noin 600 leiriläistä, joista suurin osa on vantaalaisia partiolaisia.

Leiriajat ovat:

  • 27.-30.7. Rekolan Metsäveikot ja siskot, Aviapartio, Vantaan Metsänkävijät, Koskenhaltiat (3 leirilippukuntaa)
  • 31.7.-3.8. Tikkurilan siniset, Timanttipartio, Sotungin tuliketut, Tavastit, Erämetsot, Jokihiset, Korson Honkapartio, Kartanopartio, Kaivokselan Delfiinit, Pyhän Laurin Ritarit (4 leirilippukuntaa)

 

Leirin tavoitteet

1.

Turvallinen leiri kaikille

Tässä maailmantilanteessa leirin turvallisuus on kaiken a ja o. Haluamme varmistaa, että kaikki leiriläiset ovat turvassa, ja että kaikki kokevat olonsa turvalliseksi. Suunnittelemme leiriä turvallisuus edellä, ja tämä otetaan huomioon myös käytännön järjestelyissä. Muiskulla lippukunnat toimivat erikseen erillisinä yksikköinä eivätkä tapaa toisiaan. Näin varmistamme, että mahdolliset tartuntaketjut pysyvät hallinnassa. Leirillä pidetään huolta puhtaudesta ja hygieniasta esimerkiksi desinfiointiaineen ja lisätyn siivouksen ja puhdistuksen avulla. Leiriläisiä muistutetaan toimimaan turvallisesti.
2.

Uudenlainen elämys

Tämä poikkeustilanne mahdollistaa meille uuden kokeilun. Siispä Muiskusta on tulossa jotain aivan uudenlaista. Pyrimme siihen, että leiri on elämys, vaikka se toteutetaankin eri tavalla kuin aikaisemmin. Uudet toimintatavat takaavat sen, että leirillä on turvallista, ja antavat meille mahdollisuuden poiketa vanhoista toimintatavoista. Muisku järjestetään kahdessa erillisessä, mutta samanlaisessa osassa. Leirilippukunnat toimivat omina pieninä leireinä ison leirin sisällä. Ohjelma on valmiiksi suunniteltua ja materiaalit toimitetaan leirilippukuntiin. Leirille on helppo tulla, ja lippukunnat voivat toteuttaa valmiiksi suunniteltua ohjelmaa itsenäisesti oman leirilippukunnan kesken.